-1°
-2°
-3°
czwartek
Oświadczenia straży i Poreco ws. niedziałających hydrantów
11 października 2018 r. | 10:59
15

Poraj ponownie stał się znany w całej Polsce. Tym razem za sprawą niesprawnych hydrantów i ludzkiej tragedii. Gdyby hydranty działały, nie doszłoby do spalenia domu przy ulicy Kolejowej w Poraju - tak twierdzi straż. Do dziś osoby odpowiedzialne za to nie poniosły konsekwencji. Wójt Gminy Poraj nie udziela komentarzy, a straż i firma Poreco wymieniają się oświadczeniami. Cierpią na tym pogorzelcy, którzy stracili dorobek swojego życia.

Poniżej znajdziecie oświadczenia w tej sprawie.

PAWEŁ GĄSIORSKI

15 odpowiedzi na “Oświadczenia straży i Poreco ws. niedziałających hydrantów”

1. Jan pisze:

PREZES zarządu spólki PORECO w PORAJU pilnuje tylko obecnie wyborów w powiecie gdzie kandyduje. z listy SLD.Aby zasilić finanse osobiste.Pracownicy chodzą jak turyści na wczasach Z.Ilu nie potrzebnych etatów co osoby biorą pieniądze w spólce PORECO w Poraju mogło by powstać kilka nowych punktów HYDRAŃTOW . Ale to osoba z układu STACHERY dłuznika kilku dziesięciu miljonów zł gminy PORAJ. Zamiast dofinansować OSP wvPoraju i nie tylko ,to przekazuje kase słupom z układu,aby go wspierali .Mieszkańcy ,podatnicy gminy Poraj wszystko finansując płacąc podatki itp.

10
    2
    • muszkieter pisze:

nie tylko ta sie lansowała… a Edyta sie nie lansowała?? ta to sobie kampanie robi, w końcu startuje z tej samej opcji, co Prezes podtopionej spółki, musi mu punkty w tv nabijac..

• kru pisze:

Gówno zamiast mózgu masz !!!
      Mamy klasyczny przykład działania naszej władzy gminnej.
      Przekupili te głupie babsko by głupot nagadała – to jest dno społeczne które zbudowało sobie bez pozwolenia budynek, nie płaciła podatku od gruntów.
      Brak odbiorów kominiarski efektem jest pożar (jak się żyje w syfie to tak się ma !).
      Przez tą patologie uczciwy człowiek stracił zakład w którym zarabiał pieniądze na życie.
      A teraz bezczelnie chcą pieniędzy !!! czekam kiedy weźmie się za to prokurator a weźmie się bo ubezpieczycie będzie szukał odpowiedzialnych za ten pożar.
      A odpowiedzialni są rodzina patologiczna i gmina z wójtem na czele + Poreco.

2. Były strażak pisze:

Prawda jest taka że większość hydrantów jest bezużyteczna, na całą miejscowość jest tylko kilka spełniających wymogi. Może Prezes OSP powinien dopilnować kontroli wszystkich hydrantów i ktoś się powinien pod tym podpisać. Jednak gdy już dojdzie do tragedii nie ma odpowiedzialnego za ten fakt, że znów zawiódł czynnik ludzki.

3. Karucza pisze:

Jak zwykle nie ma winnych. Niesamowite. Ale do brania pieniędzy są zawsze gotowi. Mogę się założyć ze i również za te zaniedbania nikt nie poniesie żadnych konsekwencji. Przykre ale prawdziwe. To jest przecież Gmina Poraj- zalew długów, zaniedbań i niedociągnięć.

11
  4. Wójt pisze:

Ludzie…. Co Wy pieprzycie….??? Ręce opadają !!! Jest Hydrant… jest…. więc MUSI być sprawny, koniec kropka !!! W normalnym świecie nie ma wykazów sprawnych i nie sprawnych hydrantów, bo wszystkie MUSZĄ być sprawne

20
    • Wójt pisze:

Wie Pani na czym m.in. polega sprawdzanie stanu technicznego hydrantu??? Polega ono na sprawdzeniu ciśnienia wody – jeden z parametrów. Już nie będę się znęcał nad ludzmi z Poreco, ale takie przeglądy techniczne powinny być robione nie rzadziej niż raz do roku. Pisanie, hydrant był/jest na końcu ulicy i dlatego nie ma ciśnienia wody na odpowiednim wymaganym poziomie jest czystą kpiną i kompromitacją ludzi którzy pracują w Poreco. I tylko tragedia ludzka nie pozwala się śmiać z oświadczenia wydanego przez Poreco. Strażacy niewinni…

8
  5. Karol de Bil pisze:

…sprytny temu prezes. nazwiskiem się w oświadczeniu nie podpisał. 🙂 skąd go nasz uk@sz wytrzasnal? czyżby kolejny dług wdzięczności?

6. OLI pisze:

Prezes gminny OSP KARKOCHA MARJUSZ co pare metrów wisi .Pieniądze za prezesure kasuje. Niech mieszkancy dnia 21.102018 przypomną sobie .Wiele stoi śmieciarek zakasać ręce i do roboty . Dwie kadencje nic sie nie robiło i nadal nie ma zamiaru, teraz chce się przenieś do powiatu ZAPAMIĘTAĆ .Co dobrego zrobił dla gminy Poraj. Wspólnie zadłużył . Ale obecnie ma gdzie zieść i napić się .

c do powiatu

18
  7. Kunegunda pisze:

Kępski nie podpisał oświadczenia, bo go w pracy nie było. trzeba organizować kampanię.

8. Lalka pisze:

Poreco do zamknięcia, a panu Kępskiemu mówimy do widzenia.
    Dobra rada-Panie Karkocha -proszę sobie dać spokój z polityką. Z czym pan startuje do powiatu? Popisał się już pan zarządzaniem w gminie, i co? i nasza gmina na tym dobrze nie wyszła. Panu tez mówimy do widzenia i na mój głos niech pan nie liczy.

9. Karucza pisze:

Szambo to mamy w urzędzie w Poraju.

10. kru pisze:

Odpowiedziała świnia która żre na koszt wójta .
    Ty już wiesz jak gówno smakuje 🙂 !

3
  11. kru pisze:

Może i oszustka ale wójta i Wice wójta to nikt nie przebije nawet NIK :).
    (wiem wiem dług to wymysł polityczny)

3
  12. OLI pisze:

Bajka 12.10. 2018 godz,10.01 Z takich form działania kto zna SłUŻAŁKOWOM z przed lat to normalka. Pozory mylą.

2