środa
11°
czwartek
Oświadczenia straży i Poreco ws. niedziałających hydrantów
11 października 2018 r. | 10:59
15

Poraj ponownie stał się znany w całej Polsce. Tym razem za sprawą niesprawnych hydrantów i ludzkiej tragedii. Gdyby hydranty działały, nie doszłoby do spalenia domu przy ulicy Kolejowej w Poraju - tak twierdzi straż. Do dziś osoby odpowiedzialne za to nie poniosły konsekwencji. Wójt Gminy Poraj nie udziela komentarzy, a straż i firma Poreco wymieniają się oświadczeniami. Cierpią na tym pogorzelcy, którzy stracili dorobek swojego życia.

Poniżej znajdziecie oświadczenia w tej sprawie.

PAWEŁ GĄSIORSKI

15 odpowiedzi na “Oświadczenia straży i Poreco ws. niedziałających hydrantów”

1. Jan napisał(a):

PREZES zarządu spólki PORECO w PORAJU pilnuje tylko obecnie wyborów w powiecie gdzie kandyduje. z listy SLD.Aby zasilić finanse osobiste.Pracownicy chodzą jak turyści na wczasach Z.Ilu nie potrzebnych etatów co osoby biorą pieniądze w spólce PORECO w Poraju mogło by powstać kilka nowych punktów HYDRAŃTOW . Ale to osoba z układu STACHERY dłuznika kilku dziesięciu miljonów zł gminy PORAJ. Zamiast dofinansować OSP wvPoraju i nie tylko ,to przekazuje kase słupom z układu,aby go wspierali .Mieszkańcy ,podatnicy gminy Poraj wszystko finansując płacąc podatki itp.

10
    2
  2. Były strażak napisał(a):

Prawda jest taka że większość hydrantów jest bezużyteczna, na całą miejscowość jest tylko kilka spełniających wymogi. Może Prezes OSP powinien dopilnować kontroli wszystkich hydrantów i ktoś się powinien pod tym podpisać. Jednak gdy już dojdzie do tragedii nie ma odpowiedzialnego za ten fakt, że znów zawiódł czynnik ludzki.

3. Karucza napisał(a):

Jak zwykle nie ma winnych. Niesamowite. Ale do brania pieniędzy są zawsze gotowi. Mogę się założyć ze i również za te zaniedbania nikt nie poniesie żadnych konsekwencji. Przykre ale prawdziwe. To jest przecież Gmina Poraj- zalew długów, zaniedbań i niedociągnięć.

11
  4. Wójt napisał(a):

Ludzie…. Co Wy pieprzycie….??? Ręce opadają !!! Jest Hydrant… jest…. więc MUSI być sprawny, koniec kropka !!! W normalnym świecie nie ma wykazów sprawnych i nie sprawnych hydrantów, bo wszystkie MUSZĄ być sprawne

20
    1
  5. Karol de Bil napisał(a):

…sprytny temu prezes. nazwiskiem się w oświadczeniu nie podpisał. 🙂 skąd go nasz uk@sz wytrzasnal? czyżby kolejny dług wdzięczności?

14
  6. OLI napisał(a):

Prezes gminny OSP KARKOCHA MARJUSZ co pare metrów wisi .Pieniądze za prezesure kasuje. Niech mieszkancy dnia 21.102018 przypomną sobie .Wiele stoi śmieciarek zakasać ręce i do roboty . Dwie kadencje nic sie nie robiło i nadal nie ma zamiaru, teraz chce się przenieś do powiatu ZAPAMIĘTAĆ .Co dobrego zrobił dla gminy Poraj. Wspólnie zadłużył . Ale obecnie ma gdzie zieść i napić się .

c do powiatu

18
  7. Kunegunda napisał(a):

Kępski nie podpisał oświadczenia, bo go w pracy nie było. trzeba organizować kampanię.

8. Lalka napisał(a):

Poreco do zamknięcia, a panu Kępskiemu mówimy do widzenia.
    Dobra rada-Panie Karkocha -proszę sobie dać spokój z polityką. Z czym pan startuje do powiatu? Popisał się już pan zarządzaniem w gminie, i co? i nasza gmina na tym dobrze nie wyszła. Panu tez mówimy do widzenia i na mój głos niech pan nie liczy.

9. Karucza napisał(a):

Szambo to mamy w urzędzie w Poraju.

15
  10. OLI napisał(a):

Bajka 12.10. 2018 godz,10.01 Z takich form działania kto zna SłUŻAŁKOWOM z przed lat to normalka. Pozory mylą.

2